Предузеће ПАТЕНТ ИНВЕСТ доо Београд је основано 1993.г. са примарним програмом изградње и репарације челичних водоторњева. Претпоставка за успешно пословање уназад 25 година су патентирана техничка решења оснивача и директора предузећа Немање Видића, дипл. инж. са тридесетогодишњим искуством у пројектовању и изградњи челичних водоторњева.
Уместо традиционалних водоторњева са сферичним обликом резервоара и затезним сајлама, наша фирма пројектује и гради самостојеће водоторњеве са цилиндрично-конусним и кугластим обликом резервоара.

Поносни смо на чињеницу да је фирма уназад 15 година изградила свих пет водоторњева у Србији, као и водоторањ од 500m3 Шамац - БиХ и 100m3 Ердут - ХР.

Када је у питању репарација водоторњева, наша фирма располаже специјализованим покретним платформама за рад на висини. Исто тако смо задовољни чињеницом да смо после 1995.г. извршили репарације 95% водоторњева у Србији и Босни од укупног броја санираних.
У наредном периоду ПАТЕНТ ИНВЕСТ доо ће се бавити и репарацијама бетонских силоса - од поправки бетона, фасадерских радова и премазивања унутрашњих страница зидова ЕПОВЕН-ом до поправке, пескарења и премазивања са вањске и унутрашње стране челичних силоса, без обзира на њихове висине и запремине.